Lemnul recuperat arată foarte bine atunci când este utilizat pentru placarea pereților și tavanelor. Lemnul vechi provine în cele mai multe cazuri de la fabrici, gospodării, clădiri, hanuri, hambare și alte structuri dintr-o epocă trecută. Puteți opta pentru diferite specii de lemn recuperat, dimensiuni și culori în funcție de preferințele personale de stil și de funcția pe care va trebui s-o îndeplinească lemnul recuperat. De la crearea unui perete de accent, placarea tavelor înclinate, a pereților de colț și a scărilor, lemnul vechi poate avea infinite aplicații.
Lemnul recuperat poate fi utilizat inclusiv pentru grinzi. Tendințele arhitecturale din anii 1700 și 1800 au fost definite de grajduri, hambare și alte structuri similare. Acestea puteau rezista la majoritatea condițiilor meteorologice și prezentau elemente arhitecturale care au rămas populare până în zilele noastre. Multe dintre aceste structuri au fost abandonate pentru opțiuni mai moderne, dar încă le recunoaștem valoarea. Unul dintre cele mai apreciate elemente structurale ale acestor vechi construcții este cheresteaua cioplită manual, care a fost folosită ca grinzi. Această cherestea a fost recuperată cu mare atenție, după care fost tratată și prelucrată cu tehnici naturale, non-invazive. Prin această abordare blândă de reciclare și reutilizare, grinzile vechi își păstrează aspectul lor inițial, ca pentru a ne aminti de meșterii care au creat frumusețe din materii prime.
Lemnul recuperat poate fi folosit în întreaga locuință. Deși este utilizat cel mai frecvent în interiorul casei, unde este folosit ca grinzi de susținere sau pentru învelirea grinzilor expuse, pentru cămine de șemineu și pereți de accent, lemnul recuperat poate fi utilizat în multe moduri și în afara casei.

Utilizarea lemnului recuperat pentru scări, trepte și coloane este, de asemenea, o alegere populară. Lemnul reciclat va oferi casei mai multă personalitate. Atunci când utilizați lemn recuperat pentru învelirea grinzilor, placarea scărilor sau a diferitelor coloane și stâlpi interiori, se văd toate părțile lemnului recuperat, inclusiv părțile laterale care prezintă trăsături antice. De asemenea, puteți folosi lemn recuperat pentru a realiza dulapuri și panouri de perete elegante, captivante din punct de vedere vizual. Fie că este folosit pentru realizarea mobilierului sau pentru placarea unui perete, lemnul vechi va aduce mai multă căldură locuințelor contemporane. Lemnul antic poate fi folosit pentru realizarea mobilei de bucătărie, oferind acestui spațiu o notă rustică, foarte plăcută.
Oriunde și oricum ar fi utilizat, patina moale a lemnului recuperat oferă amenajărilor mai multă personalitate și interes vizual. Granulația fină a lemnului vechi este o modalitate excelentă prin care puteți oferi bucătăriei un aspect natural și rustic. În plus, lemnul recuperat are mai multă personalitate, mai multe caracteristici și variații de culoare, creând astfel o atmosferă naturală și primitoare în întreaga locuință.
Lemnul recuperat este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru blaturile din bucătăriile contemporane. Datorită calităților sale, se poate instala cu ușurință pe orice suprafață. Puteți opta pentru diferite specii de lemn vechi, cu texturi variate, care se vor îmbina excelent cu decorul actual, oferind o notă eclectică amenajării. O altă utilizare populară a lemnului recuperat este pentru crearea tăbliei de pat. Cu o tăblie de pat din lemn recuperat, puteți oferi dormitorului o ușoară notă rustică. Dacă apreciați stilul decorativ cottage, atunci puteți monta lemn recuperat pe un perete din dormitor și veți obține imediat acel farmec de fermă pe care îl doriți. Tăbliile de pat din lemn recuperat sunt o modalitate excelentă de a decora un dormitor atunci când nu aveți prea mult spațiu la dispoziție.