Lemnul recuperat poate fi utilizat pentru amenajarea oricărei încăperi și există și multe opțiuni exterioare. De exemplu, un perete de accent acoperit cu lemn recuperat poate funcționa în majoritatea încăperilor casei. O podea din lemn recuperat este iarăși o modalitate excelentă prin care puteți oferi locuinței mai mult caracter, dar și prin care puteți separa una sau mai multe camere. La rândul lor, grinzile din lemn recuperat pot adăuga interes vizual tavanelor. De la mese la rafturi și tăblii pentru pat, posibilitățile de realizare a pieselor de mobilier din lemn recuperat sunt aproape nesfârșite. Pentru a oferi exteriorului casei un aspect natural și primitor, puteți lua în considerare decorarea fațadei casei cu lemn recuperat.
Colțurile și scările sunt locuri ideale pentru utilizarea lemnului recuperat. Pereții mici care conduc către scări și scările în sine vor arăta minunat placate cu lemn vechi. Sunt zone care asistă la mult trafic în fiecare zi, iar lemnul recuperat rezistă cel mai bine la trafic intens. Un perete de colț realizat din lemn recuperat este o altă modalitate excelentă de a oferi locuinței un aspect cu totul aparte.
Prin crearea unui perete de accent din lemn recuperat în birou, îl puteți face să arate profesional și modern, în timp ce încălziți un spațiu care altfel se simte foarte rece.

Subsolul este, de asemenea, un loc minunat pentru a crea un perete de accent din lemn recuperat, mai ales dacă doriți să transformați subsolul într-o încăpere utilizabilă, cum ar fi o zonă de relaxare și de joacă, un centru de divertisment sau un atelier de hobby-uri. În majoritatea cazurilor, subsolurile sunt anoste și au nevoie de un element rustic sau industrial pentru a-și schimba cu totul înfățișarea. Dacă locuința este prevăzută cu un șemineu, atunci iată o altă zonă pe care o puteți placa cu lemn recuperat. Poate că nu v-ați gândit că lemnul recuperat poate fi folosit pentru realizarea căminului pentru șemineu, dar veți obține și mai multă căldură și un impact vizual minunat. Lemnul recuperat oferă, în general, un caracter unic oricărui tip de amenajare, motiv pentru care devine din ce în ce mai popular.
Fără îndoială, lemnul recuperat poate fi utilizat pentru pardoseli. Plăcile podelelor din lemn recuperat tind să fie mai late decât omologii lor moderni. Aceste scânduri late oferă locuinței un caracter bogat și vă înlocuiesc podeaua cu o poveste și o notă istorică. Veți păși pe o pardoseală realizată cu măiestrie expertă, cu o stabilitate și o frumusețe de neegalat. Puteți opta, de exemplu, pentru lemn de esență tare recuperat de la structuri construite cu un secol sau mai mult în urmă. Lemnul recuperat provine din gospodăriile, hambarele și alte structuri frumoase de la începutul secolului, care au fost construite pentru a rezista zeci de ani. Puteți crea o atmosferă de poveste cu lemn recuperat de brad, stejar sau fag.
Pentru fațada casei puteți folosi iarăși lemn recuperat de la grajduri, hambare și alte structuri vechi construite cu cel puțin 60 de ani în urmă. Fațada poate fi placată cu lemn recuperat pentru a-i oferi casei un aspect natural. De obicei, placarea fațadei se face mai mult pentru estetică, deoarece materialele eficiente din punct de vedere energetic sunt instalate înaintea panourilor. Utilizarea lemnului recuperat pentru fațadă va oferi casei mai multă căldură, confort și interes vizual.